VROOOM

VROOOM
Biografija

Vrooom je jedna od najznačajnijih electro-rock grupa u Srbiji. Do danas objavili su pet albuma: “Input”, “Evolucija”, “Live in Zurich”, “Ventilacija” i “Torpedo music”, a singlovi sa ovih ostvarenja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu. Održali su nekoliko stotina nastupa širom Evrope svirajući u različitim koncertnim prostorima – od underground klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala. 

Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 40 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Od 2010 – 2012. bili su deo velikog hita “Kosa” (preko 40000 gledalaca) pozorišta Atelje 212 gde su dobro poznate kompozicije Galt MacDermot-a izvodili u sopstvenim aranžmanima.

Dobitnici su brojnih priznanja (“Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku”, “Davorin Popović” i “Izvođač godine TV Metropolis” između ostalih).

Vrooom_Torpedo   Vrooom_Ventilacija   Torpedo_Cirih